Nieuws

Hieronder vindt u het laatste financiële nieuws.

Consument heeft moeite met het uitgeven van spaargeld

Consumenten krijgen een veilig gevoel door spaargeld achter de hand te hebben. Volgens het Nibud gebruiken wij spaargeld liever niet om leningen mee af te lossen. Ook in het geval een eenvoudig rekensommetje leert dat het verstandiger is om het spaargeld te gebruiken om af te lossen, houden veel consumenten het liever achter de hand.

Sieraden zijn maar beperkt meeverzekerd op de inboedelverzekering

In de inboedelverzekering zijn sieraden meeverzekerd, maar de dekking is vaak maar beperkt. In de polisvoorwaarden staat het maximale bedrag waar u voor verzekerd bent. Is dat voldoende? Houd hierbij rekening met de sterk gestegen waarde van goud en zilver.

Steeds meer banken gaan ook restschulden van nieuwe klanten meefinancieren

Langzamerhand beginnen banken te beseffen dat ze mee moeten veren met de marktomstandigheden. Tot voor kort was het bij ABN Amro niet mogelijk om restschulden mee te financieren in een nieuwe hypotheek. Er werd een uitzondering gemaakt voor hun bestaande klanten. Nu gaan ze de poorten ook openzetten voor nieuwe klanten. Dit is een belangrijke stap naar een duurzaam herstel van de huizenmarkt.

Belastingaangifte 2014 – deze documenten zijn nodig

In de eerste twee maanden van het jaar krijgt u de documenten binnen die u nodig heeft voor de aangifte over het voorgaand belastingjaar. U doet er verstandig aan om gelijk bij ontvangst van de stukken alles al op een vaste plek te verzamelen. Graag maken wij voor u inzichtelijk welke documenten u nodig gaat hebben voor de aangifte over het jaar 2014.

Tot 1 juli 2015 nog verbouwen tegen 6 procent BTW

Nog een paar maanden is het mogelijk om tegen 6 procent BTW uw huis te verbouwen. Deze verlaagde BTW geldt alleen voor het verbouwen van een bestaande woning en alleen op het uurloon. Over gebruikte materialen moet de reguliere 21 procent betaald worden.